Dior'un Tribal Chich'i....
John Galliano önce Afrikaya bir yolculuk yaptı, sonra geldi 2009 yazınının koleksiyonunu hazırladı.Afrikalı yerlilerinin yaşayışlarından etkilenerek ortaya çıkardığı bu koleksiyon ise yeni bir trendin de habercisi;Tribal Chich….
Tam anlamı kavimsel şıklık…
Hayvan baskılı kalın deri kemerler, boncuk işlemeler, bereket tanrısı sembolü, doğal kumaşlar ve masai kabilelrinin canlı renkleri….Hepsi çok gösterişli olmamak kaydıyla mevcut!
İyi ,güzel, hoş da şimdi bu tribal miribal diyince benim aklım başka şeylere takıldı.
Sorun şu ki Gallioano gibi uç noktalarda dolaşan bir modacı abinin daha giyilebilir giysiler tasarlaması aykırılığın sonunun geldiğinin bir işareti mi?
Acaba gelecek daha naturel görünümlere mi gebe?

Yaşanmakta olan global kriz ve değişen kapitalizimin doğuracağı yeni yaşam şekilleri ortaya çıkaracak.Bu kesin.
Peki bu yeni şekilin modaya nasıl yansıması nasıl olacak?İşte onun açıklamasını da geçen günkü köşesinde Serdar Turgut yapmıştı.Ve diyordu ki ;tribal chich, adı verilen bu akım insanları birey ve kolektif olarak dış tehlikelerden korunmaya yönelik tasarımlarla tanıştıracak...Yani zırh gibi giysiler bizleri bekliyormuş.
Nasıl yani?
Her ne kadar bu koleksiyonda Galliano içimi açsa da umarım Madmax filmindeki o içkarartıcı tarzlar olmaz.Zira zırh gibi giysiler denilince benim aklıma ilk onlar geliyor da..

Yorumlar

Popüler Yayınlar