Moda kadını kadın gibi görmek istiyor

Kadın olmakla ilgili sorunlarım var benim.Çocuk olabilirim,genc kiz da olabilirim.Ama kadin  olmak!Iste o , zor bi olay.Her ne kadar gorüntüde kadin olsam da, kendimi kadın gibi göremem.Hala çocuğum ben.Ama öte yandan da gerçekten kadın gibi kadınlara da büyük bir hayranlığım vardır.


Rita Hayword,Marylin Monroe,Bridget Bardot, Sophia Lauren….bu isimler kadın diyince ilk aklima gelenler.Ne yalan söyleyeyim herkesin bayıldıği Giselle Bunchen benim icin ‘kadın ‘sıfatında değil.Stil tanrıçası Kate Moss da öyle.Nicole Kidman,dönem filmlerinde bile bana kadın gibi gelmiyor..Ama Jenifer Lopez icin 'iste kadin' diyebilirim.Durusunda bile tutku var, onun.Kadin dedigin de biraz tutkulu olmali ama degil mi?Tıpkı Penelope Cruz gibi.Volver’i izlerken ’ahanda  kadın’ dedirtmişti bana.

volver

İşte o yüzden,40’lı ya da 50 ‘li yıllardan fotoğralar beliriyor gözümün önüne. .İncecik belleri,kabarık ya da kıvrımlarını ortaya çıkaran dar etekleri, yapılı saçları,hoş makyajları  ile kadın gibi görünmüyorlar mıydı?Sahi günümüzde  o yıllardaki gibi incecik belli ve yuvarlak hatlı kaç kadın var?Benim bildiğim bir ya da iki..Ya sizin?


Özellikle,90 lı ve 2000 li yıllarda, kıvrımsız, düz sopa gibi ,androidi anımsatan kadınların popüleritesi çok yüksekti ve bu beraberinde zayıflık takıntısınıda  getirmişti.Sanki uzay çağı kadını böyle olmalı deniyordu,doğallıktan uzak görünümlerle.O aşırı zayıflık ve ,futuristik  vatkaların altındakiler,gerçekte  kadın gibi mi görünülüyordu?


Ama o kadar çok gözümüze soktular ki kadın olmayan bu görüntüyü.Hepimiz şartlandık.Evet kadın olmak için uzun,zayıf ve sağlıksız görünmeliyiz.Üstümüzde bol giysiler olsa zayıflığımız belli olsun.Ya da daracık giysilerimize kocaman kollar eşlik etsin.Büyük yakalar ve omuzlarla daha gelecek kadını gibi görünelim.


Şimdi yazarken aklıma geldi acaba ‘kadın gibi kadın’olmanın anahtarı giysilerde olamaz mi?Jeansiz bir hayatin olmadigi gunumuzde kıvrımları ortaya çıkaran ceketler, etekler ve elbiselerle tekrar kadın gibi görünmeyi başaramaz mıyız,acaba?


Yazılar benden,fotoğraflar  Louis Vuitton Spring Lookbook için Mark Segal'dan..
 Rita Hayword ve Peneloppe Cruise soruyorsanız eğer  google'den.




Kaynak: Fashionising,ninapetronzi

Yorumlar

selin dedi ki…
peneloppe cruise değil, penelope cruz'dur doğrusu :)
Stilcatcher dedi ki…
Düzeltilmiştir.Teşekkürler..:)
Adsız dedi ki…
Kesinlikle hem fikiriz,tarzım aynı kaldığı sürece benimde kendimi kadın gibi görmem çok zor olacak.
Unknown dedi ki…
kesinlikle anoreksik zayıflıktan bıkmış durumdayım. hiçbir feminenliği olmayan o vücutlardan izler taşımayan güzeller arasına kim kardashian we beyonce gibi kadınları sokabilirim. eskiden megan fox da öyleydi son halini bilenler bilir xC
Adsız dedi ki…
Ne güzel yazmışsınız son sözüne kadar katılıyorum bırakalım da güçlü kollar erkekler dünyasında kalsın biz kadın olmanın zarifliğini alalım yeter..

Popüler Yayınlar