Ece Gözen ,MBFWİ


Ece Gözen Türk modasının yükselen değeri.İlerleyen zamanlarda uluslaarası platformda adından sıkça bahsettirecek bir isim.Zaten 2012 yılında  MUUSE X VOGUE TALENTS kapsamında kazandığı En Vizyoner Tasarımcı ödülü de bunu kanıtlıyor.



'Pek çok tasarımcı 80’ler veya 90’lardan ilham alarak koleksiyonlar hazırlıyor ancak ben 2000’lerde yaşıyorum; ve açıkcası geçmiş pek de umurumda değil. 2000’lerin vizyonuyla birşeyler yapmayı daha heyecanlı buluyorum' diyen Ece Gözen çıktığı tasarım yolculuğunda bu sefer yapay zekanın öncüsü Alan Turing'den ilham alıyor.


 Alan Turing’in canlılar üzerinde keşfetmiş olduğu  matematiksel denklemi Ece Gözen koleksiyonuna taşıyor  ve 'Think Fluid' diyor.
 


Turing,canlıların oluşmundaki hücre hareketlerinin matematiksel bazı şablonları izlediğini söylemiş leoparların,zebraların,yılanların üzerindeki desenlerin tesadüf olmadığını kanıtlamıştır.Gözen, bu teoriden ilham alarak koleksiyondaki parçalara desen,form ve iki boyutlu nakış tekniği olarak yansıtıyor.

 

 
Ece Gözen tasarımlarında görmeye alışık olduğumuz neon yeşil, siyah, mor, açık gri, beyaz gibi renkler yerini koruyor.
Metalik yansımaları ise  günün her saatine uyarlıyor.
 
 
Koleksiyonda kullanılan deri parçalar, Deri Tanıtım Grubu ve Vogue İtalya işbirliği ile yapılan özel bir proje kapsamında tasarlanmış ve Ece Gözen tarafından yaratılan özel bir dokuyla yanar-döner deri yüzeyleri tasarımlara uygulanmıştır.
 
 
Koleksiyondaki ayakkabılar Ece Gözen  tarafından tasarlanmış olup İnci Deri tarafından  üretilmiştir.
 
 
'Bilime karşı farklı bir ilgim var, doğayla haşır neşirim, felsefe alanında da birşeyler okuyorum; hepsini birbirine bağlama çabasındayım diyebiliriz.',diyen tasarımcı bu merakını tasarımlarına yansıtarak kendi hayallerini gerçekleştiriyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar