Z. By Zeynep Devooght , MBFW İstanbul


Mercedes Benz Fashion Week İstanbul kapsamında ilk defilesini yapan İstanbul Fashion İncube tasarımcılarından Zeynep Devooght, moda dünyasında yeni fikirlere ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kere daha kanıtladı.


Tasarımcının İlkbahar Yaz 2015 koleksiyonu,temelinde rahatlık olan parçaların kalıp oyunlarıyla güncellenmesinden oluşuyor..


Devooght kıyafetlere ,biraz deneysel yaklaşıyor. Dikişin, penslerin yerini piercing alıyor. Bazı parçalarda ise hiç dikiş bulunmuyor.



Koleksiyonu fonksiyonel kılan, piercinglerin çıkarılabilir oluşu. Böylece parçalar farklı şekillerde birbirleriyle birleşiyor.


Siyah ve beyazın çeşitli tonlarının hakim olduğu koleksiyon,ipek,pamuk ve keten gibi doğal kumaşlardan oluşuyor.
 
 
Elde boyama teknikleri ile koleksiyonda yer alan her parçanın benzersiz olması sağlanırken, yazılı baskılar kişinin beden farkındalığını keskinleştirmeyi amaçlıyor.
 
 
Kunst Güzel Sanatlar Üniversitesi Moda Tasarım Bölümünden mezun olan Zeynep Devooght,Anthwerp'de savaş dönemi kıyafetleri üzerine kapsamlı bir araştırma projesinde çalışan tasarımcı,markasının ilk defilesini Viyana Moda Haftası kapsamında gerçekleştirdi.
 
 
,
 
Z.by Zeynep Devooght sınıflandırılmaktan kaçınıyor.
 
 
Alışılmışın dışında teknikler üreterek kullanıcının yaratıcılığı için bir alan açıyor.
 
 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar