Tarz Dediğin Şey..


İnstagram oldukça ilginç bir mecra. İlginçliği paylaşımların altına yapılan yorumlardan kaynaklanıyor.Öyle ki herkes bir paylaşımı iyi kotu eleştiriyor. Hatta ve hatta takipçi kendinde olumsuz yönde eleştirmeyi doğal  hak olarak görüyor.

Ama öyle bir kaptırılıyor ki bu mecrada takipçiler kendilerini , bir anda iş eleştirmekten çıkıyor ,tuşlar ve eller ,hakaret, küfür gibi hoş olmayan olumsuzluğa çalışıyor.
Kimse üslup denilen kavrama takılmıyor. Sadece 'iğrenç olmuş, çirkinsin ,bu moda mı geri zekâlı, ' vs gibi kelime dağarcığıyla yazarak eleştirdiklerini sanıyorlar. Bu olumsuz yaklaşımlara özellikle popüler bloggerın hesaplarında rastlıyorum.

Hiç de hoşuma gitmiyor.
Beğeniler görecelidir .Bir kıyafeti ya beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Doğru yanlış demek neye göre sorusunu gündeme getirir. Çünkü  giyinmek kişisel bir eylemdir. Ruh halinin,  zevkin, hatta  yaşam standardının yansıtıldığı bir eylem üstelik.

İşte bunun içindir ki tarz dediğimiz şey , kişiseldir.

''Tarz olucam diye...'oluşturulmaz.

Kişi bir elbiseyi sever , alır ve giyer . Belki proporsuyonuna yakışmaz ama kişisel bir tercih yapıp, giymiştir, Severek almış ,kendine yakıştırmıştır.Üçüncü kişiye ise beğendim ya da beğenmedim deme hakkı düşer sadece.
Bu sayfada biliyorum defalarca vücut şeklinize göre giyinin diye yazdım, hala da yazarım. Evet stil sahibi olmanın kuralları vardır ve vücudu tanıyarak giyinmek de bu kuralların en önemlilerindendir. Ama en birinci kural da ‘kendin’ olmaktır. Bugün stilini severek takip ettiğimiz isimlere bakın hepsi kendine özgü kadınlardır. İçlerinden geldikleri gibi kıyafetlerini  severek giyinirler. Özgün oldukları içinde üzerlerinde sırıtmaz .

Şimdi bir hepinize bir soru sevgili okur,

Giydiklerinizi  kim beğensin istiyorsunuz?

Kendiniz mi yoksa başkası mı?
 
Bu sorunun cevabı verildiği an  hem tarz sahibi olmanın cevabını bulmuş olacaktır, hem de kimse kimseye doğru veya yanlış giyinmişsin  demenin ne kadar gereksiz olduğu da anlayacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar