Sporting Spirit




Sporu tek bir cümle ile anlat deseler sanırım bilinen en iyi antidepresan diye özetlenebilir . En azından kendi adıma böyle olduğunu söyleyebilirim. Ne zaman günün sıkıntısından uzaklaşmak istesem kendimi spor salonunda ,koşu bandının üstünde buluyorum çünkü. Bazen spinning dersi de iyi gidiyor.Oluk oluk ter attığım zaman başka bir ruh haline bürünüyor, ter alnımdan aktıkça ben mutlu bir insana dönüşüyorum. Gaza geliyor, pedalları daha bir şevkle çevirmeye başlıyorum o zaman.


Zaten araştırmalar da spor yapan kadınların yapmayan kadınlara göre daha mutlu olduğunu gösteriyormuş. Ne mutlu ki spor yapan insanların sayısında günden güne artış oluyor. Düzenli spor salonu dışında sahilde yürüyüş yapanlar, parklarda koşanlar çoğaldıkça daha mutlu bir toplum olacağımızı düşünmeden de edemiyorum.



Sporun hayatımıza olan etkisi sadece aktif olarak egzersiz yapmak değil. Spor giysiler yeni görünümlere ilham kaynağı oluyor.



 Pazar günleri eşofmanla dışarda gezenlerin sayısı hiç de az değil. Her ne kadar eşofman altı demek biraz da pasaklı demek olarak algılansa da bu algıyı  eşofmanla oluşturulan yeni stiller bozuyor.


Stilettolar olaya dahil olup,şık halleri ile eşofman altını stil sahibi yapıyor. Keza  sweetshirtler de öyle.En klasik kullanımı ile jean,sweet ve spor ayakkabısı üçlemesinin yerini şık sivri burun ve yüksek ökçeli ayakkabılar alıyor ve sıradan görünüm birden tarz sahibi olarak değerlendiriliyor.



Spor hayatın en belirleyici giysilerinden biri de sporcu formaları.Özellikle basketbolcuların üzerinde numaraları olan formaları günümüzde stil belirleyicisi.Kalem etekler,kısa şortlar, jeanler, ya da harem pantolonlarla kullanılan formalar topuklu açık ayakkabılarla başka bir kişilik kazanıp ,havalı bir görünüme sahip oluyor.Keza sporcu mayoları ve sporcu sütyenleri de  öyle.Pantolon ceket takımların içine giymek de yeni nesil stillerinden.




Asos,Mango,Vogue italia,Elle italia,ekinoks

Yorumlar

Popüler Yayınlar