Burçe Bekrek İlkbahar Yaz 2015 MBFWİ

‘Bazıları dünyayı kurtardığımızı zannedercesine büyük egolar ile çalışıyor. Ben sadece tasarım yapıyorum'. Bu sözler Burçe Bekrek’e ait.


Sadece bu sözler bile tasarımcının yalın dünyasını anlamaya yeter de artar aslında.Yalınlık,kusursuz kalıp ve yüksek kalitede fonksiyonelliğe odaklanan modern tasarımlar yaratmak onun imzası.


Giyilebilir kıyafetler,  Bekrek’in olmazsa olmazı. 


 Aynı zamanda keskin sert siluetlerde.


Tasarımcı minimalist stilini detaylara odaklıyor ve fark  yaratıyor. 


Bant detayları ise neredeyse tasarımcının imzası olmuş durumda ve her sezon farklı formlara bürünüyor.


Felsefe, psikoloji, mimari tasarımlar, jazz, bazen bir kadının stili, bazen bir erkeğin tavrı gibi hayatın her noktasıdan ilham aldığını söyleyen tasarımcının 2015 yaz koleksiyonun ilham kaynağı İspanyol tırmanıcı Josune Bereziartu.


Josune ‘nin tavrı ile koleksiyonun stiline ilham vermesinin yanısıra tırmanıcının rotasında bulunan topoğrafik haritalar ve izohipsler ile formlara dahil oluyor.


Siyah,yeşil ve ten renginden oluşan renk skalasına ,topoğrafik harita renk ve şekillerini andıran yeşil,bej ve kahve tonlarına sahip yarı saydam kumaşlar ,taşlanmış ipekler,halter kesimler eşlik ediyor.


Kıyafetlerinde kullandığı mikro kumaşlar ile yaz aylarında siyah rengi vazgeçilmez kılmayı hedeflemesi de iklim değişikliğine dikkat çekmek için.Aynı zamanda tırmanış malzemesi olan karabinalardan ilham alıp tasarladığı üçgen tokalar ise yalınlığını tamamlıyor.


Genelde gündüzden geceye geçiş yapan ,her hava koşuluna, her tarza ve duruma göre zamansız tasarımlara imza atıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar