Moda Sanat Tarihi Kokuyor.


H&M,  Louvre müzesinin arşivlerinden esinlenerek tasarlanan yeni H&M Conscious Exclusive koleksiyonu, Fashion forward - Three centuries of fashion sergisinin açılışıyla birlikte 7 Nisan’da satışa sunuyor. Kampanyanın yüzü ise Parisli sanat direktörüJulia Restoin Roitfeld .




Böyle benzersiz bir projenin elçisi olmaktan gurur duyuyorum. Sanat ve moda tarihinden esinlenen bir koleksiyon oluşturma fikrinin dahice olduğunu düşünüyorum. Özellikle de, modanın geleceğini oluşturan yenilikçi sürdürülebilir malzemelerden yapılmış olması harika. Koleksiyonda en sevdiğim parçalardan biri, Gustave Moreau'nun bir tablosundan esinlenilen mini asimetrik elbise. Hem doğa dostu ve sürdürülebilir bir kumaşın hem de eski bir tablonun kullanılmış olmasını seviyorum. Kırmızı halıda giyilebilecek şıklıkta sürdürülebilir giysiler bulabilmek mükemmel” diyor Julia.

H&M tasarım ekibi, Conscious Exclusive koleksiyonu için müze ile birlikte çalışarak yüzlerce yıllık moda koleksiyonlarının yanı sıra Gustave Moreau gibi sanatçıların da çalışmalarından ilham aldı. Sonuç olarak ortaya, insanı dokunmaya çağıran,  tarihin estetiğine de sahip olan ve modern kırmızı halı parçalarından oluşan şık bir koleksiyon çıktı.
H&M Direktörü Ann-Sofie Johansson, “Bu koleksiyon ile sürdürülebilirlik fikrini ileri düzeylere taşıdık.  Geri dönüştürülmüş camdan yapılmış boncuklar ve yapay elmaslar ya da geri dönüştürülmüş eski kot kumaşlardan üretilmiş bir malzeme olan Denimite gibi yenilikçi malzemelerle çalışarak, sofistike bir cazibeye sahip çağdaş stiller oluşturduk, diyerek koleksiyonu anlatıyor..


Koleksiyon 7 Nisan'dan itibaren dünya çapında yaklaşık 180 mağazada satışa sunulacaktır. Türkiye’de de bu limited edition koleksiyon sadece; İstinye Park, Zorlu Center, Bağdat Caddesi, Ankara CEPA ve İzmir Point Bornova mağazaları’nda moda severlerle buluşacak.

Yorumlar

Popüler Yayınlar