TENCEL™ ile rahat ve sımsıcak bir kış

 Soğukların başlamasıyla birlikte kış mevsimi kendini hissettirmeye başladı. Buz gibi havada kalın giysiler içinde rahat olmak çoğu zaman mümkün olmuyor. Lenzing’in çevre dostu elyaf markası TENCEL™, soğuk kış günlerinde hem sıcak tutan hem de rahat hissettiren elyafları ise konforlu bir kışın en büyük yardımcısı.

 

Sıcak tuşesiyle ısıtıyor

TENCEL™ Modal, kumaşlara yumuşaklık ve sıcaklık katarak kış ürünlerine önemli katkılar sağlıyor. TENCEL™ Modal elyaflar ile harmanlanan kumaşlar tende nazik dokunuş uyandırarak rahat ve hoş bir his yaratıyor. Bu yumuşaklık yalnızca kışlık giysilerin genel konforunu artırmakla kalmıyor, aynı zamanda sıcaklığın korunmasına da yardımcı oluyor. Bu özelliği onu içlik, iç giyim ve pijamalar için ideal bir seçim haline getiriyor. Yün veya pamuk gibi diğer doğal elyaflarla birleştirildiğinde TENCEL™ Modal, kumaşın yalıtım özelliklerini geliştirerek kullanıcıların soğuk havalarda konforlu bir şekilde sıcak kalmasını ve kumaşın ipeksi pürüzsüzlüğünün keyfini çıkarmasına katkıda bulunuyor.

TENCEL™ Lyocell elyaflar ise kalın kıyafetlerin en büyük sıkıntılarından biri olan statik elektriklenmeye karşı çözüm sunuyor. Bu, havanın kuru olduğu ve statik elektriğin daha belirgin hale geldiği durumlarda kullanıcılara önemli avantaj sağlıyor. Lyocell elyaf kullanılarak hazırlanan koleksiyonlar minimal statik yük özellikleri sayesinde giyenlerin rahat bir deneyim yaşamasına imkan veriyor. Bu sayede kullanıcılara gün boyu konfor sağlıyor. Ayrıca TENCEL™ Lyocell, havanın soğuk ve nemli olduğu durumlarda kritik bir özellik olan, kullanıcıyı kuru ve sıcak tutmak için vücuttan fazla nemi etkili bir şekilde uzaklaştıran mükemmel nem yönetimi özellikleriyle  dikkat çekiyor. 

TENCEL™ Hakkında

TENCEL™, özel üretim elyaf tedarikine yönelik olarak faaliyet gösteren, Lenzing Group’un amiral gemisi markasıdır. TENCEL™ markası, 1992 yılından bu yana yenilikler ve çevreye duyarlı üretim süreçleri aracılığıyla sektörde ilklere imza atarak, giyim ve ev tekstili segmentlerine yönelik elyaf çözümlerinin gelişimine yön veriyor. TENCEL™ kapsamındaki ürün markaları arasında TENCEL™ Active, TENCEL™ Denim, TENCEL™ Home, TENCEL™ Intimate, TENCEL™ Luxe ve TENCEL™ for Footwear yer alıyor. Botanik kökenli ve biyolojik olarak parçalanabilir TENCEL™ marka modal ve lyocell elyaflar aynı zamanda pürüzsüz doku, uzun süreli yumuşaklık, renk canlılığı ve renk tutma özellikleriyle cilde naziktir. TENCEL™ Lyocell elyafları çok yönlü kullanıma uygun olup, kumaşların estetiğinin ve işlevselliğinin geliştirilmesine yönelik olarak çok çeşitli tekstil elyaflarıyla birleştirilebilir. TENCEL™ Lyocell elyafları, nem yönetimi sayesinde nemi verimli bir şekilde absorbe edebilmektedir. Sınırsız tasarım olanağı sunan TENCEL™ Modal elyaflar, diğer elyaflarla karıştırılabilir ve geleneksel makinelerde işlenebilir. Bu sayede kumaşların rahatlığı ve konforu önemli ölçüde artırılabilmektedir.

TENCEL™ markası tarafından kullanılan lifler ve filamentler, Lenzing Ağaç ve Selüloz Politikası'nın sıkı yönergelerine uygun, sertifikalı ve kontrollü kaynaklardan elde edilir. Çevreye duyarlı üretim süreçleriyle üretilir, kompostlanabilir ve biyolojik olarak parçalanabilir. Böylece tamamen doğaya geri dönebilirler. Üretim süreçleri USDA (ABD Tarım Bakanlığı) BioPreferred® Programı tarafından belirlenir. TENCEL™ LUXE, The Vegan Society tarafından tescil edilmiştir.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar