To Take İnspiration From J.Crew



Moda dergileri ve bloglar sık sık ‘inspiration’,Türkçe anlamı ile  ilham kaynağı postları hazırlarlar.Bolca sokak modası  fotoğraflarından oluşan bu postlar kafalarda şimşek çakması efektine neden olurlar.Hayal dünyasının beslenmesini olarak iade edebildiğim ilham,öyle bir şeydir ki çağırmakla gelmediği gibi uygunsuz zamanlarda karşına çıkmasıyla bilinir. Günün yorgunluğu ile tam kafanı yastığa koymuşken gelir mesela. Bir kitap okurken ,içinde geçen tek bir cümle ile de kafada o dediğim şimşek çakması 
yaşanabilir.




Bugün ne giysem diye düşünülmeye başlandığı anda ilham kaynağına ihtiyaç var demektir aslında. Bu yüzden de dergiler ve bloglar bilinçaltınıza işlemek için o ilham alınabilecek görselleri paylaşırlar. Bu görsel bir şekilde hafızalara yer eder ve beklenilmeyecek zamanlarda akıllara düşer.
Herkes her şeyden ilham alabilir.




Moda olayında genelde sokak modasındaki görünümler biz kadınlara ilham kaynağı teşkil etse de benim ilham almak için başka bir adresim var;J.Crew.

Bu Amerikan markası ,son derece basit ve giyilebilir parçaları muhteşem bir 'styling ile ‘ben de yapayım ‘dedirten bir marka olma özelliğini taşıyor.



 Basit ve rahat parçaları  başarılı bir mix –max özelliği ile hoş bir görünüm yakalanabileceğinin  kanlı canlı bir örneği aslında.Desenleri birbirileri ile karıştırma özellikleri  ve aksesuarlara verdikleri önem  markanın defile ve katalog görünümlerinin başarılı olmasının detaylarından. Bununla beraber kalıplarındaki rahatlık ve giysilerin ergonomik yapısı da markayı başarılı kılıyor. 




Gerçi markanın bu ilham verici olma başarısı yaratıcı direktörü ve aynı zamanda firmanın başkanı olan Jenna Lyons’ın büyük payı var.Farklı ve cool bir görünümü olan Lyons da başkalarına ilham kaynağı olmayı seviyor ve bu durumun onun gururlandırdığını söylüyor zaten. Ve kendi stili ile de üzerinde çok fazla düşünmediğini de ilave ediyor. Tıpkı her stil sahibi kadın gibi.




Bence Jenna Lyons kendisinin o üzerinde kafa yorulmamış stilini markaya da muhteşem bir şekilde yansıtıyor. Kendisinin de içinde mutlu olduğu kıyafetler yapıyor ve bu hoşnutluğu da marakada  gözle görülür derecede belli oluyor.Doğal olarak da ben dahil bir çok giyinmeyi seven kadının J.Crew’i  ilham perisi olarak görüyor.’Eğer biri size bugün çok güzel görünüyorsun diye kompliman yapmışsa, o kombini yineleyin diye de tavsiye de bulunuyor cool tasarımcı.



Her ne kadar J.Crew eksantrik tasarımları, farklı fikirleri olan bir marka olmasa da iş satışa gelince başarı ivmesi oldukça yükseliyor. Bu başarının en büyük payı baştan beri değindiğimiz  kombinleme   sanatı. Bir ürünü sattırdığı gibi, arşive de atabiliyor.J.Crew’in başarılı görselleri ile sezon defilelerinde arzu nesnesi olmaktan ziyade ,dolapta buna benzerleri var ,ben de böyle kombineyeyim şeklinde geçiyor.Ve böylelikle marka ilham periliğine yükseliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar