Mevsim Geçişi


Mevsim sonu mu dediniz?

İnce yazlık elbiselerin üzerine alınan merserize hırkalar, uzun kollu elbiseler, çorapsız bacaklarla giyilen botlar, kısacası havanın ılık olduğu günler…

Belki de en sevdiğimiz.

Şimdi biraz ara mevsimde neler ve nasıl giyinebileceğimizi detaylı inceleyelim.

Yazlık elbiseler

Yazlık elbiseleri hemen dolabın arka taraflarına atmayalım. Zira özellikle bohem havalı elbiseleri kalın hırkalar,bomber ceketlerle kullanmak mümkün. Hatta ince askılı elbiselerin içine kısa ya da uzun kollu tişörtler, gömleklerle kullanmak da öyle. Mesela bu ara yazın neredeyse çıkarmadığım askılı dantel detaylı siyah elbisemin üstüne asimetrik çizgili ince triko kazağımı ve püsküllü süet botlarımla beraber giyiyorum. Hem hoşuma gidiyor, hem de kurtarıcım oluyor.

Jean

Mevsim geçişlerinin en ideal giysisi hiç kuşkusuz jean pantolonlar,ceketler,gömlekler,kısaca denim kumaştan yapılmış tüm giysiler olsa gerek. Beyaz ya da yıkanmış, açık renk bir kot pantolon, bu geçiş sezonu için mükemmel bir seçim. Onu serin günlerde klasik bir triko kazak ve yavaş yavaş kaybolan yaz günlerinde havadar bir gömlekle birlikte güzel görünmez mi? Bir başka alternatif de gök mavisi jean pantolonu deve tüyü renklerle giymek.

Katmanlar

Üst üste giyinmeyi ben dahil bir çoğumuz sevmez. Kışın bile ara mevsimdeki gibi kat kat giyinmediğimiz de ayrı bir gerçek.Tütü etekler ve tül elbiseler, pilili etekler, düz renk gömlekler, ince trikolar, deri ve kadife ceketler gibi sezonun oyun kurucuları ise üst üste giyinmek için sıra beklemedeler.

Botlar







Ara mevsimin en sevilen olayı hiç kuşkusuz elbise ve eteklerin altına tereddüt etmeden giyilen botlardır. Yazın sıcak nedeniyle giyilemeyen botlar ara mevsimin gözdesi olur çıkar. Süetler özellikle bohem elbiselerin ayrılmazıdır. Bununla birlikte yılan desenli botlar, trok ve tokalı postallar ve bu sezonun olmazsa olmazı kovboy çizmeler sezona iddialı bir başlangıç yapıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar