KOTON’DAN YAŞAMA SAYGI MANİFESTOSU

 Moda ve trendler konusunda sektörün öncü markası Koton, sürdürülebilir yaşam taahhütlerini ‘Yaşama Saygı Manifestosu’ ile açıkladı. Koton’un Yaşama Saygı yaklaşımı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı rehber alıyor ve iş stratejilerini “saygı” odağında sürdürmeyi taahhüt ediyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarını dünyaya, topluma, insana ve işe saygı esasında yürüteceğini açıklayan marka, yeni döneme Better Cotton Initiative (BCI) üyeliğiyle adım atarak, sürdürülebilirlik alanında ilerleme kararlılığını ortaya koydu.


Koton, Better Cotton Initiative üyeliği ile pamuk üretiminde sürdürülebilir tarım ilkelerinin uygulanmasına destek vermeyi taahhüt eden ilk Türk markası oldu. Marka, üyeliğin birinci yılı tamamlandığında, (Kasım 2021) tüm pamuk içeren ürünlerinin yüzde 10’unu ve 5 sene içinde pamuk içeren ürünlerinin yüzde 60’ını BCI standartlarına uygun olarak tedarik etmeyi hedefliyor.



Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğuyla hareket eden Koton, sürdürülebilirlik yaklaşımını mağazalarındaki ürünlerine de yansıtarak, ‘Yaşama Saygı’ ürünleriyle önemli bir başlangıca imza attı. Marka, dünyaya bıraktığı izlerin etkilerini azaltmak için bu yılki sonbahar kış koleksiyonlarında sürdürülebilir iplik, sürdürülebilir kumaş gibi hammaddelerin yanı sıra sürdürülebilir teknolojiler kullandı. Organik, geri dönüştürülmüş rejenere iplik ve kumaşlar, pet şişelerden üretilmiş iplikler ve doğa dostu teknolojilerle hazırlanan yeni sezon tasarım ve koleksiyonları 2020-2021 sonbahar kış sezonunda tüm Koton ürünlerinin %6’sını oluşturuyor.



Daha az su tüketen yıkama sistemleri ve dünyaya zararsız kimyasallarla üretilen denimler de Yaşama Saygı ürünleri içinde önemli bir yer tutuyor. Bebek, çocuk ve genç koleksiyonlarında organik pamuklu ürünlerin oranı ise yüzde 15 seviyelerine ulaşıyor. Sürdürülebilir ipliklerde konfor özelliği öne çıkan ürünler özellikle pijama ve ev giyimi kategorilerinin yaklaşık yarısını oluşturuyor. Markanın geri dönüştürülmüş ipliklerden üretilmiş dantellerle hazırlanan iç çamaşırı koleksiyonu, organik ve eko friendly ipliklerle üretilmiş ürünlerle birlikte müşterileriyle buluşacak.




Koton, Yaşama Saygı Manifestosu’nda ‘İnsana Saygı’ başlığı altında insan sağlığı, güvenliği ve mutluluğunu önceliklendirerek müşterileri, çalışanları, tedarikçileri ve tüm paydaşlarıyla güven temelli ilişkiler tesis etmeyi taahhüt ediyor. İnsanlara kendilerini ifade edecekleri ve kendilerini içinde daha iyi hissedecekleri ürünleri sunarken tüm çalışanlarıyla birlikte insan odağından kopmamayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı temel değerler olarak benimsediğini açıklıyor.

Koton, ‘Yaşama Saygı Manifestosu’nda ‘İşimize Saygı’ başlığı altında insan sağlığı ve güvenliği için mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili çözümler ve dünyaya bırakılan izlerin etkilerinin azaltılması gibi konularla birlikte, verimlilik esaslı ve kârlılığı da göz ardı etmeyen bir iş yapış biçimini kabul ettiğini beyan ediyor. Marka; tüketicilerin değişen alışkanlıkları ve beklentilerine odaklanarak, rekabette önde olmayı ve kârlılık sağlamayı sürekliliğinin teminatı olarak gördüğünü açıklıyor.



Dünya çapında milyonlarca çiftçinin daha sağlıklı koşullarda pamuk üretmesini sağlamak için oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir program olan Better Cotton Initiative (BCI) üyesi ilk Türk markası olan Koton, bu üyelikle, pamuk üretiminde sürdürülebilir tarım ilkelerinin uygulanmasına destek veriyor.


‘Better Cotton’ sadece pamuğun kalite sürecinin değil aynı zamanda üretiminin de çevreye, çalışana ve insana saygılı bir şekilde yürütülmesine olanak sağlayan bir süreci ifade ediyor.

BCI, pamuk üretimi yapan milyonlarca çiftçiye, hem kendi üretim süreçlerinde verimlilik sağlamak, hem daha az su ve daha az zararlı kimyasal kullanarak gezegenimizi korumak konusunda rehberlik ediyor. BCI tarafından verilen eğitimler, sürdürülebilir pamuk üretim yöntemleri, suyun verimli kullanılması, toprağın sağlığı ve doğal yapısını korumak, üretim süreçlerinde adil, dengeli ve kapsayıcı bir işleyiş kazandırmak gibi çok boyutlu bir fayda döngüsü yaratmayı hedefliyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar