H & M Hennes & Mauritz AB'nin 2021 Yıllık ve Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı

 H&M grup döngüsel bir işletme olma yolculuğunda devam ediyor.

H&M ,üretimde kullanılan materyallerin %80’i ya geri dönüştürülmüş ya da daha sürdürülebilir bir şekilde tedarik edildiğini belirtiyor.. Kıyafetlerde  kullanılan geri dönüştürülmüş materyallerin payını %5.8'den %17.9'a, yani üç katına çıkarıldığını  ve 2025 yılına kadar %30'a ulaşma hedefi odakta tutuluyor.

2040 yılına kadar net-sıfır’a ulaşma ve 2030 yılına kadar mutlak emisyonları %56 azaltma taahhüdü vererek iklim hedefleri daha da keskinleştirildi. Bu yolculukta önemli bir diğer adım ise uzun vadede kömüür tedarik zincirinden aşamalı bir şekilde çıkarmak için fabrikalarında kömür kazanı olan herhangi bir yeni tedarikçi veya fabrikayı H&M olarak tedarik zincirine  almama kararıdır.

2030 yılına kadar karbon ayak izini yarıya indirirken aynı zamanda satışları ikiye katlama hedefi koyduklarını belirtiliyor.

Yenilikçi döngüsel tasarım aracı “Circulator”ı piyasaya sürüldü ve tüm ürünlerin 2025 yılına kadar döngüsellik için tasarlanmış olmasını sağlama hedefinin bir kez daha altını çizildi. Araç, H&M group'un kendi ekiplerinin döngüsel ekonomiye uygun ürünler yaratmasını sağlamayı amaçlıyor ve uzun vadede diğer şirketleri de aynısını yapmaya davet ediyor.

2021'de plastik ambalajı %27,8 oranında azaltıldı ve 2025 yılına kadar değer zinciri genelinde ambalaj kullanımını %25 oranında azaltmayı hedeflendi.


İkinci el platform Sellpy'i 22 yeni Avrupa pazarına açarak, H&M müşterilerinin sürdürülebilir modadan keyif almalarını sağlayan yeni döngüsel iş modellerini yaratıldı.



H&M group’un hedefi, karbon ayak izini mutlak rakamlarla 2030 yılına kadar yüzde 56 azaltmaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar