Modayı  takip etmek belirli fizik kuralları içinde mi olmalı?
Yoksa moda normal kadınlar için mi?



Kasıyım hepinizi.Böyle bir soru ile karşınıza çıkıp biraz düşündürteyim.


Yukarıda aynı elbiseyi giymiş iki ünlü kadın var.Biri yuvarlak hatları,dolgun totosu ile göz ziyafeti çekiyor,öteki incecik ,sıfır beden görünümüyle kendini mutlu hissediyor.İkisi de aynı elbiseyi kendilerince taşıyor.İkiside bedenlerini seviyor.Biri dolgun olmaktan mutlu,öteki zayıf olmaktan.Hatta bana göre ikisi de birbirilerini haz etmiyor.Yani kıvrımlı olan zayıflara karşı,zayıf olan da kıvrımlılara.Hatta zayıf olan ,dolgun kadınlar için 'şişko vucuduna ne giymiş' diye de içinden geçirdiğine kalıbımı basarım.
Ama sonuçta ikisi de kadın.Ve ikisi de güzel,hoş görünmeyi , şık olmayı seviyor.








Şimdi tekrar sorayım sizlere;
moda ,podyumda gördüğümüz ince uzun modellerle mi sınırlı kalmalı yoksa ,fiziki yapıları değişken normal kadınlara mı ulaşmalı ?



Bu konu tasarımcıların da kafalarını kurcalıyor olacak ki Tom Ford ,oyunculardan ve modellerden oluşan karma bir grupla geri dönüş showunu gerçekleştirdi,geçtiğimiz günlerde.




Aslında podyumdaki espiri son derece açık Dikkatlerin modelden önce tasarımlara yoğunlaşması, hazırlık aşamasındaki teknik işlerin kolaylığı gibi çeşitli arka plan nedenlerinden dolayı ,aynı boy ve aynı fiziki yapıdaki modellerin varlığı ,gayet normal.

Hatta bence biz izleyenler için podyum üzerinde güzel ,uzun,ince kızlar görmek son derece eğlenceli bir şey.Gerçekle karıştırmamak kaydıyla,tabii.


Bizim çelişkimiz ise, aynı tip kızları izlerken modanın  hep aynı ölçüde olacakmış hissiyatını vermesi.


Oysaki gerçek yaşamda,moda ,aynı boy,aynı kalça,aynı göğüs,aynı bel ,vs.. ölçülerinde olamaz ki!
Ve kimse ,özellikle de tek tip kadın ölçüsü, gerçek yaşamda modayı tekellerinde tutamaz.

Çünkü moda ,herkesin hakkı.
Üstelik de son derece ‘kadınsı ‘bir şey.

.



Yorumlar

Peaceinwonderland dedi ki…
0 beden değildir

Popüler Yayınlar