Lviv



Hep bildik yerlere gidiyoruz .Fransa,İtalya,İspanya dışında görülmesi gereken  farklı ve güzel ülkeler ,şehirler de var. Lviv de onlardan biri. Her ne kadar Ukrayna topraklarında olsa da aslında eski bir Polonya şehri. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Polonya'nın sınırları kaydırılınca bu kartpostal şehir ,Ukrayna sınırları içerisinde kalmış.



Zaten Ukrayna'nın adı da kötüye çıkmış.Malum bizim öküz erkek takımına Ukrayna de, gözleri parlasın.Ee şehrde sütün bacaklı,uzun boylu güzel kızların bol olduğunu görünce ağızlarının suları akıyor tabi..Demem o ki bu şehirde  güzel kadın ve güzel erkek (özellikle yazdım ki sadece kadın var sanmasın bizim denyolar) çok.



 Lviv',in en büyük özelliği tarihi bir şehir olması. Zaten şehir merkezi, Unesco'nun Dünya Kültür Mirası listesinde de yer alıyor. Şehir ,Ortaçağ  kokuyor.



Bu arada yukarıda gördüğünüz  Opera Binası  çok görkemli bir yapı.1897 yılından kalma.
Bu arada şehirde  müzik festivallerinin sayısı da giderek artıyormuş.
Kişisel notum ,bu eski komünist ülkelerinde  opera binaları nedense hep gösterişli ve güzel .
AKM 'nin yerine barok opera binası yapılacak ya, belki bunun bir çakması olur ha?


Katedraller görülmeye değer mimari yapıda.

 

Lviv'in  cafe ve pasta,kek  cenneti. Çaya da  düşkünler ,cafeler envaı çeşit çayla dolu ve ayrıca Lviv çikolatası oldukça ünlü.
Bir not daha inanılmaz bir votka tüketimi var,zaten Ukrayna votkası dünyanın en iyi votkasıdır. Ticari olmadığı için pek bilinmese de harbi votka içen bilir.
Kişisel notum, Prag yerine bu sefer Lviv 'e gidin.Üstelik Prag'dan daha ucuz.
Yazarın notu:Bu blogda  bildik gezelim görelim dünya  şehirleri yer almaz ,almayacaktır.Zaten blog yazarı gittiği yerleri yazmaya ve anlatmaya da utanır ama kendisine ilginç gelen,fazla dillendirilmemiş  şehirleri paylaşmaya da negatif değildir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar