Viva Boho ! I Feel Like This..




İçimde her zaman bohemlik  yatar. Evet belki imkansızın kıyısında öfkeli ve eğri bir hayat yaşamayı seçmemiş olabilirim ama  ruhum özgürdür benim. Hiçbir yere ait hissetmez, yüreğimin götürdüğü yere gider, umuda sevdalanır, aşkı sever, sonrasını düşünmeden  anı yaşar…
Bütün bunlar  bohem ruh sayılıyorsa eğer ben de bu ruhun içindeyim. 
Dayatmalardan hoşlanmayan, savaşma seviş diyen, hayalperest bir ruhtan bahsediyorsak eğer ben gene o ruhun kıyısındayım. 
Tamam kabul ediyorum ,yaşam stili olmasa da giysilerimde o ruhu yakalayabiliyorum ancak. Böylece kendimi özgürce ifade edebiliyorum. 



Püsküllü aksesuarlar, tiril tiril çiçek desenli elbiseler, etnik desenler, aplikler, nakışlar, fistolar, danteller, saç bantları, kaba süet botlar, kimonolar, desenli hırkalar, jeanler ,flappy şapkalar,… Bohem ruhun temsilcileri esasen.







Elbette, bohonun ilham perileri de. Kate Moss,Sieana Miller,Olsen Twins,Helena Christensen,Krinsten Dust,Milla Jojovich,Racheal Zoe,Kate Hudson,Vanessa Hudgens, bohem stil denilince akla gelen isimler. Özellikle de Sienna Miller tam anlamıyla boho kraliçesi. Bohem olmayan  parçalara bile  bir şekilde o boho havası vermeyi başarabilen bir isim.


Peki yaşam stili açısından bu isimler gerçekten de bohemler mi?


Görünüş olarak hippi kızı olsalar da St.Troppez,St.Barts gibi lüks tatil beldelerinden çıkmayan,Penninsula gibi pahalı oteller haricinde konaklamayan,Nobu gibi kazık tabir ettiğimiz restoranlarda yemek yiyen bu yeni nesil bohemler ,maddiyata önem vererek, lüksü seven bir bohem yaşam tarzını benimsemektedirler.


Elbette ünlü isimler değil tabi ki bohoyu lüksleştiren.Bohemi modanın sıkı bir oyuncusu olarak kabul eden  tasarımcılar  sayesinde boho her zaman yükselen bir değer.Vanessa Bruno,Isabel Marant  gibi cool Fransız tasarımcılar sayesinde bohem, radyoda  en çok istek alan parçalar tadında iken;Roberto  Cavalli,Etro gibi İtalyanlarla ise salaş ve ucuzluğun çok ötesinde ,neredeyse bir Bulgari mücevher değerinde. 



Chanel’in  2014  pre fall koleksiyonundaki gerek  etnik öğeli etekleri,kovboy botları,fırfırlı beyaz elbiseleri ,Meksika yerel desenli  hırkaları ise paha biçilemez.



 H&M’in Paris koleksiyonundaki  kadife nakış işlemeli ceket  fiyat açısından ulaşılabilir olsa da görünüm ve kalite açısından tam anlamıyla lüks bir boho.



Free People ise bohem şıklık denilince müthiş parçalar bulunabilecek  harika bir Amerikan markası.Bu postaki tüm editöryal fotoğraflar da  Free People'un kataloglarından zaten.

Yorumlar

Popüler Yayınlar