Yeni Yılın Bu İlk Günlerinde 70'leri hatırladım..
Simon and Garfunkel kült şarkıları Miss Robinson,
En sevdiğim ve dinleyerek büyüdüğüm gruplar Rolling Stones, Pink Floydd,Led Zeplin,Deep Purple,Sweet, Allen Parsons Project, The Eagles,The Moddy Blues,Jesus Christ,Yes, Doors,sevmediğim bir adam Bob Dylan,o yıllara damga vuran Joan Baez, Sevdiğim popüler kültür Abba,Boney M, Jackson 5,Diana Ross,Rafaella Carra,Village People, James Brown,Bono&Cher,Tina Turner, Barış Manço,Esmeray,Ajda Pekkan,Nükhet Duru,Erol Evgin,Moğollar,İlhan İrem,Füsün Önal,Alpay,Ömür Göksel,Modern Folk Üçlüsü,Cici Kızlar,Zerrin Özer,Gökben,Seyyal Taner,unuttuğumu sandınız ama yanıldınız,pek tabii ki Erkin Koray, ve daha şu anda aklıma gelmeyen bir çok isim, müzik adamı,grup vs….
TRT 1 ve izlediğin müzikaller, filmler hatta Pazar sabahları kovboy filmleri (ki hala bu gelenek var),Love Story,Ali MC Graw,Ryn O’Neil,Rarah Fawcett ve unutulmaz saçları,Saturdey Night Fever ve Stüdyo 54 , disco ve havada dönen top,Fellini,Captain Cousteau,Charli’nin Melekleri, Komiser Colombo,Kaçak,1 bölümünü bile kaçırmadığım Beyaz Gölge,..
Hababam Sınıfı filmleri ve izlemekten asla sıkılmayacağım Filiz Akın, Türkan Şoray ,Hülya Koçyiğit filmleri….Ve Dünyayı Kurtaran Adam ile öteki karakteri Kara Murat ve Cüneyt Arkın, ..
Güçlenen sosyalizm,Jimmy Carter,ve ABD-Rusya soğuk savaş yılları,12Mart,Kıbrıs Barış harekatı ve Ecevit posterleri,seferberlik, karartmalar,(küçüktüm ama hayal meyal hatırlıyorum sanayi kasabasında büyüdüğüm için…), daha sonraları ortaya çıkacak olan sağ-sol çatışmaları,üniversitelerde yaşanan kanlı yıllar ve 80 ihtilanin zeminini hazırlayan bir dizi olaylar….


Murat124 ve Anadol.. ‘Akbank’a gidiyorum’,’Siz de ne var?’Noramin,’gibi kült reklam replikleri,Efes Pilsen ve İzocam reklamları..
Toplayıp toplayıp çekilişle sattığım Tommiks Texas, Örümcek Adam, Zagor kitapları, minik araba koleksiyonum, 45 liklerim, Longplayler,Asterix, boğazıma her seferinde kaçan toz leblebi,alerjimden ötürü yiyemediğim pamuk helva,fruko-gazoz,İzmir fuarı,radyolar ve arkası yarın… Monopolly, İpucu, kelime oyunları.. Münih olimpiyatları, buz pateni ve daha şu anda hatırlayamadığım ama yazı bitiminde tüh bunu da ekleseymişim diyeceğim çocukluğuma ait daha pek çok şey...

Peki ya kıyafetler..Çoğu zaman komik gelse de aslında muhteşem ve gösterişli yıllarmış.Bir çok şeyin ilk defa denendiği, mini etek,küçük kare topuklu ayakkabılar ve İspanyol paçaların bol olduğu, çiçek çocuk elbiseleri ile geniş şapkaların ortaya çıktığı yıllar..…2000’li yıllarda etkisinden kurtulamadığımız bohemlik.Halen bayıla bayıla giydiğimiz bu elbiseler,daha modernize ettiğimiz tarzlar...

Yılın son günü gezindiğim Haber3’ün sayfasında 70 lere ait fotoğrafları görünce bu kelimeler
döküldü aklımdan…
Tabii resimleri Haber3’ün galerisinden aldım, teşekkürler…

Yorumlar

Popüler Yayınlar