Londra'da Hakan Yıldırım ve Deri.......

Londra Moda Haftasının merak uyandıran ismiydi ,'Hakaan'.Listeye yeni girmiş,soru işaretleri ile dolu bir isimdi..Ama şovun bittiminde  aslında kimse için süpriz olmaması gerektiğini anlaşılmış oldu.
Hakan Yıldırım,etkileyeci bir koleksiyonla güzel bir başlangıç yaptı,övgü dolu sözler aldı.
Biz zaten seviyorduk,dünya da  sevdi artık..

Hakan Yıldırım koleksiyonun tamamı çok dikkat çekici olsa da benim gözüm deri tasarımlarına gitti.
Mükemmel ve bir o kadar da zor işçilik olan  tasarımlarına...

Deri,son yılarda Türk tasarımcılarının gözdesi.Bunu IFW de de gördük.

Hakan Yıldırım ise derinin gizemli ve asi büyüsünü,yaratıcılık açısından oldukça keyifli işlerle Londra'ya taşımış.
Dikim açısından zahmetli ve bir o kadar da nazlı deri ,Hakaan'nın elinde ,ustalıkla yoğrulmuş.Hele o biyeler,şeritler yok mu?Sabır taşlık!..

Velhasıl ,ben koleksiyonun deri ile yarattığı her parçasını pek beğendim.



Yorumlar

Kürksever dedi ki…
Türkiye'nin deri üstüne çok fazla birikimi var. Hem hammadde olarak üretiliyor, hem dışarıya fason iş yapılıyor, hem de Doğu Avrupa-Balkanlar-Rusya derken çevre ülkelere ciddi anlamda satış yapılıyor. E bu kadar birikim olunca kaliteli deri sağlayabilecek firmalar, ince işçilik çıkarabilecek ustalar bulmak zor olmasa gerek. Bunlar Türkiye merkezli bir moda tasarımcısının avantajları. Hakan Yıldırım bu avantajı iyi değerlendirmişe benziyor, tebrikler...
Stilcatcher dedi ki…
Evet,doğru söylüyorsun.Deri ülkesiyiz biz,herşeyi ile.Armani,Kenzo,Ferre ve daha şu anda yazamadığım bir çok marka deri ürünlerini ülkemizdeki atölye,fab.lardan sağlıyor.Ama sektör eski parlak günlerinde değil maalesef.Bunun pek çok nedeni var,tabii.(çin,rusya nın üretime başlaması,moda gibi.)Beni umutlandıran (sektör adına)da dediğin gibi Türk modacılarının,derinin köklü geçmişinden faydalanıp,tekrar canlandırmaları.Gerçi dünyada deriye doğru bir eğilim içinde.Bir de tabii suniciler de patlamaya hazır bomba gibiler.(bununla ilgili ayrıca bir post yapacağım )
Derinin eski parlak günlerine dönmesi zor gözükse de dediğim gibi azcık umutlandım.:)

Popüler Yayınlar