Yıldız Savaşları  ve Adidas

Bu ay Cnbc-e,pazarlar akşamlarını Star Wars filmlerine ayırmış bulunmakta.Açıkçası serinin butun filmlerini izlemekle birlikte,filmin felsefesi nedir dıye sorun,cevap veremem.Bilim kurgu türevi filmlerinin felsefik boyutunu anlama düzeyim pek ileri değildir. Star Wars serisini binlerce kez seyretmekten sıkılmayan,filmin her şeyine hakim biri ile de evliyseniz,bu ay Pazar akşamlarının nasıl geçtiğini tahmin edersiniz.

Benim için,filmin bir tek müziği sıkılmadan defalarca dinleyebileceğim nitelikte.Bir de Jar Jar karakteri yıldız savaşları denilince aklıma geliyor.

Anakin Skywalker de kölelikten kurtarılıp Obi wan tarafından Jedi savaşcısı olarak yetiştirilen ama daha sonra bir takım nedenlerden dolayı ki( aralarında prensese duyduğu aşk da var),kötü tarafa geçen filmin ana karizma karakteri.

Jedi savaşçısından Darth Vader ‘a dönüşünce de garip siyah kostümü ve kısık ,metalik sesi ile karizmasına karizma kattı.

Darth Vader ‘ın siyah pelerini ,zırhı ise fanatikleri tarafından ayrı bir idol.


Ülkemizde rastladığımız söylenemez ama yabancı memleketlerde Darth Vader stilini benimseyenler de yok değil!Firmalar da sokakların bu sesini dinleyerek,yıldız savaşlarına özel koleksiyonlar hazırlıyorlar.Tıpkı Adidas’ın son koleksiyonu gibi.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Pazar akşamlarımız aynı geçiyor desene :))
Stilcatcher dedi ki…
:)))
bir de arada,(özellikle sonlarına doğru ufaktan bir horlama sesi duyuluyo,tam elimi kumandaya atmış ,keyifle zaplarken,'neden değiştirdin,izliyorum.'gibi bir cümle ile karşılaşıp, tekrar aynı noktaya dönüyoruz.:))))

Popüler Yayınlar