Güle Güle Karl Amca

    Normal people think I'm insane.



Irkçı mıydı?
Ever
Ayrımcı mıydı?
Evet
Hayatının uzun bir dönemini şişman olarak geçiren birinin kilolu kadınlara obez,çirkin gibi bini mum hakaret içeren sözler söylemişti.(Sektördeki eşcinsellerde dahil.)
Bununla birlikte ‘kürk bana göre kasap dükkanlarından daha büyük vahşet içermiyor , kürk sektöründe çalışanlar işsiz kalınca nasıl hayatlarını sürdürecekler’ diyerek sektörde gerçek kürk kullanımına sahip çıkmıştı.
Dövme yaptıranları iğrenç bulur, eşofman altı giyilmesini yenilginin  işareti gibi görür ve eşofman altı giyenleri de hayatlarının kontrolünü kaybeden insanlar olarak değerlendirirdi.
Günde bin litreye yakın diyet kola içerdi.
Özel hayatının konuşulmasından nefret eder insanlara duygusal olarak hiçbir şey hissetmediğini söylerdi. Zaten hayatındaki en önemli canlı da kedisi Choupette idi.

Bütün bu insani yönden olumsuz kişiliğine rağmen çok ama çok büyük bir tasarımcıydı. Bir moda dehası ve fotoğrafçıydı.İnanılmaz öngörüsüyle hayatının son anına  kadar yarattı ve çalıştı. Kolay değil 30 küsur yıl boyunca Chanel ‘ın başında olmak.
Modanın bir takım oyunu olduğunu bilirdi ve  çalışanlarına karşı her zaman nazikti. Kimsenin görüşünü umursamazdı.
Günümüzün en büyük hastalıklarından biri, geçmişe bakmaktır. Hayır, unut gitsin. Moda şimdi ve yarındır! Geçmiş kimin umurunda ki? “diyen bu adam, inanılmaz stili ve muhteşem tasarımlarıyla modaya mührünü vurdu.


Yorumlar

Popüler Yayınlar