Lenzing yeni TENCEL™ markalı mat lyocell elyaflarla denim portföyünü zenginleştiriyor

 Lenzing denim sektörüne sürdürülebilir çözümler sunmaya devam ediyor. Yeni TENCEL Lyocell mat elyaflar, geleneksel lyocell denim kumaşların parlak görünümünü azaltırken standart olarak sunduğu konforu ve eko-kimliğini koruyor. Mat elyaflar, denim tasarımlarında çok yönlülüğü teşvik etmeyi amaçlıyor.


Lenzing Grubu, TENCEL markalı mat lyocell elyafları piyasaya sürerek denim sektörüne sunduğu sürdürülebilir ürünlerine yenilerini ekliyor. Denim uygulamalarında ışığı dağıtmak ve parlaklığı kalıcı olarak azaltmak amacıyla özel olarak tasarlanan bu yeni elyaf türü, indigo denim kumaşların çok yönlülüğünü artırıyor. 

 

Lenzing Grubu Denim ve Amerika bölgesinden sorumlu Global İş Geliştirme Direktörü Tricia Carey, Elyaf üretiminde bir lider olarak, ürün ihtiyaçlarını karşılamak için müşterilerimiz ve üretici ortaklarımızla yakın iş birliği yapıyoruz. İş ortaklarımız bizden daha az parlak olan denim kumaş opsiyonu istedi. Biz de onları dinledik. Mat TENCEL Lyocell elyafları yaratmak için yenilikçi bir üretim süreci ile indigo uygulamalarında yeni bir standart belirliyoruz." dedi.

Çevre dostu kimliğiyle denim görünümü güçleniyor

Moda trendleri gelip geçse de denim ürünler her zaman vazgeçilmez olarak kalacak parçalar arasında yer alıyor. Markalar, tüketicilerinin moda stiline hitap eden ve sürdürülebilirliğin daima ön planda olduğu yeni denim koleksiyonlarını piyasaya sürmeye çalışıyor. Bu bağlamda botanik kökenli ham maddeler ve doğada çözünür selülozik elyaflar üreten Lenzing, bütünsel sürdürülebilirliğin savunucuları arasında ön saflarda yer alıyor.

 

İşlevselliği estetikle birleştiren mat TENCEL Lyocell elyafların piyasaya çıkışı, denim tasarımlarında çok yönlülüğü artırırken, bu elyafların kullanıldığı kumaş ve giysilerin ekolojik ayak izini de azaltıyor. Kaynakların verimli kullanıldığı kapalı döngü süreçle üretilen bu yeni elyaf türü, standart TENCEL Lyocell elyafların tüm konforunu ve pürüzsüzlüğünü korurken koyu renk indigo kumaşlara derin ve mat bir görünüm kazandırıyor.

 

Lenzing, global üretici ortakları arasından Advance Denim (Çin), Artistic Fabric Mills Pvt. Ltd (Pakistan), Arvind Limited (Hindistan), Kipaş Denim (Türkiye), KG Denim Limited (Hindistan), Panther Denim/Tat Fung (Çin) ve Textil Santanderina (İspanya) iş birliği ile yeni TENCEL markalı mat lyocell elyaflarını 19 Ekim’de Kingpins Dijital fuarında piyasaya sunuyor.



Denim ürünlerde sürdürülebilirlik hedefi için daha fazla şeffaflık

Lenzing, elyaf tanımlama teknolojisi ile her bir TENCEL markalı elyafını fiziki olarak tanımlayarak üretim süreçlerinde tam sorumluluk alıyor. Bu teknoloji sayesinde tamamen izlenebilir olan yeni TENCEL Lyocell mat elyaflar, marka ve tüketicilere kullandıkları ham maddelerin sorumlu kaynaklardan geldiğini taahhüt ediyor. Tüm tarafların bu farkındalıkla karar vermesi, uzun vadede genel olarak sektörün sürdürülebilirliğini iyileştirmeye yardımcı oluyor.


Yorumlar

Popüler Yayınlar